Tycker du om att sjunga och ha roligt?
Vi söker varje termin nya töser som vill utvecklas med oss och bidra till att göra LiHtösen till den härliga och engagerade kör vi smickrar oss själva med att vara.

Det är såklart fördelaktigt att ha tidigare körvana, men inte nödvändigt. Det som är viktigt är att du vill utvecklas som sångerska och vara en betydelsefull del av kören både på rep och på scen.

Läs mer nedan om vad det innebär att sjunga med oss och hur du ansöker!

Hos oss får du uppleva körsång som varierar stort i genre och tidsera – vi sjunger allt från Bellman till Lady Gaga och filmmusik. Schlager ligger oss varmt om hjärtat och även om du inte är en boren schlagerälskare, kommer du att gilla våra arrangemang av ”Pappa, jag vill ha en italienare” och ”Sånt är livet”. Notläsning är inte ett krav!

En betydande del av LiHtösens verksamhet är alla de sjungningar (även kallade gyckel) vi anlitas för på olika tillställningar, som studentsittningar, invigningar eller bröllop. En nästa lika viktig del är efter-gyckel-hänget då vi kan fira ett lyckat framträdande.

Dessutom är LiHtösen är inte bara en damkör; vi är också en väldigt välkomnande samling töser som tycker om att umgås och hitta på roliga saker tillsammans. Kanske hittar du vänner för livet hos oss?

I början av varje termin håller vi ett eller flera öppna rep, där alla är välkomna att prova på att sjunga tillsammans med oss. VT20 har vi öppna rep onsdagen 29/1 och onsdagen 5/2. Mer info hittar du här.
Alla aspiranter får provsjunga för oss som en del av ansökan. Provsjungningen sker inför några LiHtöser från styrelsen och tar ungefär tio minuter. Provet består av några skalor för att höra vilket omfång du har, en enklare kanonsång, ett par gehörsövningar samt en egen utvald sång. Det är inte så fasligt blodigt.

Under de öppna repen kan du boka en tid för provsjungning. Har du frågor kontakta gärna vår sekreterare på sekreterare@lihtosen.se !  

Du förstår säkert att det innebär massor av skoj. Här är alltså istället några ord om körens förväntningar på medlemmarnas engagemang. Har du blivit antagen som körmedlem, är du en viktig del av vår kör. Du förväntas alltså ta ansvar för din övning, närvara på repetitioner och göra ditt bästa på våra framträdanden. Vi har våra repetitioner på onsdagkvällar. Alla töser förväntas givetvis delta i onsdagsrepetitionerna, samt någorlunda regelbundna träffar med sina stämmor för att öva internt. De ovan nämnda gycklen som kören anlitas för är för det mesta obligatoriska och tar vanligen några helg- eller vardagskvällar per termin i anspråk. Räkna med att träffa oss 1-3 tillfällen i veckan och prioritera därefter, så är det lugnt.

Medlemskapet kostar 200 kronor per termin. När du börjar i kören kommer du att behöva förse dig med vår officiella körklädsel: rosa klänning, svart kavaj och valfria svarta pumps. I början på varje termin beställer vi kavajer och organiserar sykvällar för att hjälpa nya medlemmar med klänningar. Konsertklädsel varierar, men det är aldrig något underligt som de flesta inte redan har hemma.

LiHtösen drivs av våra egna medlemmar och alla töser ingår i olika aktivitetslag som bildar organisationen bakom kören. Ett aktivitetslag ordnar med förberedelser inför konserten, ett annat ordnar våra körresor utomlands och så vidare. Vi är verkligen stolta över att kunna göra så många bra saker på egen hand och dessutom ha roligt under tiden. Att vara en LiHtös innebär framför allt att du blir del av en gemenskap som tillsammans skapar konst och minnesvärda upplevelser. Det är något fint du kan bära med dig hela livet.