Arkivbild

LiHtösen grundades 1978, som den första akademiska damkören vid Linköpings universitet och fyller fortfarande repsalen med runt 30 skönsjungande töser på onsdagskvällarna varje termin. Vår breda repertoar sträcker sig över det mesta från klassisk damkörsmusik och svenska folkvisor till senaste nytt inom pop, rock och filmmusik. På hemmaplan är vi emellertid mest kända för vår svaghet för och vackra arrangemang av medleys och odödliga schlagerhits. Många av våra sånger har arrangerats av våra egna töser och dirigenter genom åren. Sedan 2012 leds vi av den eminente Martin Uddén, som tidigare dirigerat andra musikensembler vid Linköpings universitet: blåsorkestern LiTHe Blås och Röda Arméns Gosskör.

Sedan körens början har vi uppträtt i mycket varierande scenutstyrslar. Nuförtiden sjunger vi i rosa hängselbyxor och tillhörande svarta kavajer med LiHtösens emblem tryckt på ryggen.

Vi håller konsert vid varje terminsslut och anlitas flitigt för att uppträda på olika evenemang däremellan. Luciaafton är alltid en mycket speciell dag för kören, då vi drar ut på Luciatåg under en heldag på arbetsplatser och olika tillställningar runtom i Linköping.

Vi tycker om att resa och har besökt flertalet av våra grannländer sedan 1978. Under våren 2014 deltog vi i den 9:onde upplagan av Nordiska Studentsångarstämman i Tartu, Estland.